צרורות הסלק היפים של החורף משמחים אותנו עד מאוד. ריבת סלק היא ריבה נהדרת שתתאים על ברוסקטה או טוסט בליווי גבינה חריפה (רוקפור, קממבר וסנט מור לדוגמה). ממצה את המתיקות והטעמים העזים של הסלק. אנו משתמשים בה בקייטרינג בחטיף מתחתית קדאיף בליווי גבינת סנט-מור. נשמרת במקרר לנצח (אכן כך!) או במזווה אטומה הרמטית. היחס בין הפרי לסוכר במתכון זה הוא: שני שליש פרי ושליש סוכר. לפי קנה מידה זה ניתן להמיר את הכמויות במתכון. מעבר לכך ריבה היא לא עניין מדעי (ראו ערך: המזווה של סבתא), תוכלו למדוד ולשקול את המרכיבים ותהליך הייצור במד טמפ' ומשקל אך גם האינטואיציה תוביל אתכם לתוצאות לא פחות טובות.

צרור יפה של סלק

ככה תבחרו את הסלק המושלם:

 *עדיף לרכוש את הסלק בצרור עם עלים. כאשר קוטמים את עליו הסוכר הופך לעמילן והוא מאבד מהמתיקות ונהייה פחות טעים.

*יש לבחור סלקים קשים וחלקים (סלק רך, כבר אינו טרי), עדיף סלקים קטנים, שהינם לרוב מתוקים ומרוכזים יותר.

*אפייה מומלצת יותר מבישול, במידה והסלקים טריים וטובים, טעמיהם יישמרו ויתחזקו, לעומת בישול במים שבו הסלק יאבד מטעמו.

*בשביל לחסוך את הקילוף, אפשר לאפות עם הקליפה (לאחר שטיפה) וכך הקליפות נשלפות בקלות.

*במידה ובחרתם בישול- מומלץ לתבל את המים בקצת חומץ לבן וסוכר.

*כדי לחסוך את זמן הכנתו, ניתן לקנות סלק מבושל ומקולף, ארוז בווקום בסופר. קצת יותר יקר אך מחזיק במקרר באריזתו, וניתן לשלבו במהירות בארוחה.

 

מתכון לריבת סלק:

מרכיבים:

-3 סלקים בינוניים (מבושלים או אפויים)

-2 אגסים (מסת הסלק והאגסים צריכה להגיע ל-600 גרם)

-400 גרם סוכר

-מיץ וגרידה מלימון שלם

-אופציונלי לטבול: מעט ג'ינג'ר מגורר/ אבקת ג'ינג'ר/ למון גראס

אופן הכנה:

1. מניחים בסיר את הסוכר, המיץ והתבלינים (במידה ויש). מבשלים לכדי סירופ סמיך (למי שיש מדחום, להגיע ל-110 מעלות).

2. מוסיפים לסירופ את האגס והסלק הקצוצים. מבשלים על אש בינונית כ-10-20 דק' (106 מעלות עם מדחום).

*טיפ לבדיקת מידת העשייה של הריבה: שמים מבעוד מועד צלחת במקפיא. כדי לבדוק אם הריבה כבר הגיע למרקם הנכון, לוקחים כפית ריבה מבעבעת ומורחים על הצלחת הקפואה. כך ניתן לראות את המרקם האמיתי שלה כאשר היא צוננת.

וככה הריבה נראית בתוך חטיף קדאיף עם סנט מור