סנגריה חמה היא תוספת מושלמת לאירוע חגיגי בחורף

היא מרוממת את את מצב הרוח ומחממת את האווירה ואת הלב.

בנוסף גם קל מאוד להכין אותה ולאחר פעם אחת תוכלו בקלות לפתח גרסה אישית משלכם.

המתכון הוא קו מנחה, מה שחשוב הוא שתטעמו תוך כדי ותאזנו את הטעמים לפי טעמכם.

מתכון ל- 20 כוסות:

3 בקבוקי יין אדום צעיר ופירותי כמו למשל ריוחה. כמובן שלא צריך יין ממש יקר אבל זה חייב להיות יין באיכות סבירה שהייתם מוכנים לשתות גם בלי לבשל

3 כוסות סוכר

3 כוסות מיץ תפוזים

3 כוסות מיץ תפוחים

3 תפוזים

3 תפוחים חמוצים

3 אגסים

תבלינים: 1 כפית פלפל שחור שלם, 1 כף פלפל אנגלי שלם, 1 כפית ציפורן שלם, 2 כוכבי אניס, 2 מקלות קינמון שבורים

אופן הכנה:

בסיר קטן מבשלים בקבוק יין אחד עם  כוס אחת של סוכר וכל התבלינים ומצמצמים עד שנשאר בערך שליש מהבקבוק.

בינתיים חותכים לקוביות את כל הפירות (יש כאלה שפורסים את התפוזים. זה יפה בהגשה אבל לא פרקטי מפני שזה לא נוח בתוך הכוס)

מסננים את היין עם התבלינים לתוך סיר גדול, מוסיפים את שאר היין ושאר המרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות נוספות עד שרוב האלכוהול יוצא והטעמים מתאזנים. אפשר להוסיף סוכר או פירות לפי הטעם.

הערה: אפשר לשנות את הרכב התבלינים ואת הרכב הפירות לפי זמינות והעדפה אישית